Marianne Jenneflod och Suzana Mocevic får Växjö kommuns mångfaldspris 2023

Det är Marianne Jenneflod, rektor på Ulriksbergs förskola och Suzana Mocevic, mångårig ordförande för Växjö Pride som är årets pristagare av Växjö kommuns mångfaldspris.

Marianne Jenneflod har i sitt jobb som rektor på Ulriksbergs förskola förmågan att lyfta fram människors kompetens och se till att de används på bästa sätt. Hon ser olikheter som en tillgång och får därför Växjö kommuns mångfaldspris 2023 ur ett medarbetar- och verksamhetsperspektiv.

Suzana Mocevic prisas för att ha bidragit till ett öppnade och mer inkluderande Växjö, framförallt genom sitt engagemang i Växjö Pride. Det är för sitt långsiktiga och goda arbete för inkludering som Suzana Mocevic tilldelas Växjö kommuns mångfaldspris 2023 ur ett samhällsperspektiv.

- Jag är otroligt stolt över att få presentera två stycken så välförtjänta pristagare av Växjö kommuns mångfaldspris. Det är två personer som med sitt engagemang, sin öppenhet och sin värme bidrar till en kommun där alla kan vara sig själva, säger Pernilla Bodin (MP), ordförande i Växjö kommuns hållbarhetsutskott.

Motivering för Marianne Jenneflod

Marianne Jenneflod, rektor på Ulriksbergs förskola, har förmåga att lyfta fram människors kompetens och ser tillgång i mångfalden. Hon bemöter alla med ett varmt och öppet sinne och ser till att allas kompetenser utnyttjas på bästa sättet. Hennes förhållningssättet är att det är spännande att lära sig av sina medarbetare och skapar tid för att de ska kunna bidra med sin kompetens, även till andra verksamheter. Hon välkomnar alla och ser olikheter som en tillgång.

Motivering för Suzana Mocevic

Under sitt fleråriga engagemang har Suzana varit aktiv i olika föreningar som arbetar med frågor som rör sig mänskliga rättigheter. Suzana startade Växjö Pride och har varit ordförande i alla de 10 år som föreningen varit verksam. Hon har med sitt engagemang, värme och ledarskap lyckats skapa en sammanhållning där alla växjöbor kan känna sig delaktiga. Med sitt engagemang har Suzana bidragit till ett öppnare och inkluderande Växjö, där alla människor får lov att vara precis som de är.

Växjö kommuns mångfaldspris delas ut för att uppmärksamma Växjöbor, företagare, organisationer, föreningar samt arbetsplatser inom Växjö kommunkoncern som bedrivit ett målmedvetet arbete för mångfald, sammanhållning och likabehandling av människor. Ett pris delas ut med verksamhetsperspektiv och ett pris med samhällsperspektiv. Totalt har det skickats in 25 nomineringar till årets mångfaldspris. Växjö kommuns mångfaldspris delas ut av kommunstyrelsens hållbarhetsutskott och priset har delats ut sedan 2012.

Senast uppdaterad: 30 maj 2023