Det fria ordets hus

Skrivarkurser på Det fria ordets hus

Vill du skriva tillsammans med andra i vår och sommar? Då kan du boka in dig på skrivarkurser på Det fria ordets hus. Antingen kl 8-10 på fredagsmorgnar (10 maj, 7 juni, 5 juli och 2 augusti) med Tina K Persson eller kl 10-16 den 6-7 juli och 29 september med Maria Ståhl. Det fria ordets hus samarbetar med Studieförbundet Vuxenskolan.

Läs mer om skrivarfrukostar och skrivardagar

Bli upplyst före det händer - prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vill du ha koll på litteraturen, det fria ordet och de viktiga demokratiska samtalen? Då ska du prenumerera på nyhetsbrevet från Det fria ordets hus!

Via nyhetsbrevet får du koll på nyheter, tider och datum då det händer saker på Det fria ordets hus på Västra Esplanaden 10.

Ange din e-postadress i rutan.

Hur vi pratar om krig och vad ett liv är värt

Tisdag 4 juni kl 18

Den 7 oktober 2023 förändrades livet i Mellanöstern och världen. Rapporter om dödade civila, varav tusentals barn, fortsätter att drabba oss. Ändå upplever många att samhället inte sluter upp på samma sätt som när Ukraina invaderades av Ryssland. Varför är det så? Beror det på det geografiska avståndet, sättet kriget startade, hudfärg eller rädsla för att stämplas för antisemit eller terroristivrare?

Anders Persson, statsvetare på Linnéuniversitet, har kommenterat krig och fred, hot och möjligheter i Palestina och Israel i medier i månader. Nu kommer han till Det fria ordets hus, så kom och få sakliga svar på oerhörda frågor.

Ett krig är väl ändå ett krig, eller? Vad skiljer Gaza från Ukraina? Är alla liv lika mycket värda?

 

Hitta våra evenemang

Evenemangen på Det fria ordets hus hittar du Facebook Länk till annan webbplats. eller på upplev.vaxjo.se Länk till annan webbplats.

Nyheter

Kontakter

Senast uppdaterad: 22 maj 2024