Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Vill du och din älsklingshäst bidra till ett kollektivt konstverk?

Detta är en inbjudan till alla hästentusiaster i Växjö kommun

Bild: Signe Johannessen under research på Kultivator 2016. Fotograf: Malin Lindmark Vrijman

En inbjudan till alla hästentusiaster i Växjö kommun

Januari 2019 öppnar vi utställningen Multispecies Storytelling på Växjö konsthall. En av de deltagande konstnärerna är Signe Johannessen. Genom sin konst har hon länge ägnat sig åt relationen mellan häst och människa. Hon fascineras av hästen som personlig följesvän men också för hur hästen har varit central för mänskligheten genom historien. Till exempel som transportmedel, verktyg eller vapen.

Till utställningen på Växjö konsthall planerar konstnären att producera ett nytt, unikt verk. Hon vill teckna ned en ny typ av historia som baseras på en analys av hästarna som bor i Växjö kommun. Därför bjuder hon in alla kommunens hästentusiaster att delta ihop med sin häst. Resultatet blir konstverket The Multispecies Exercise.

Själva analysen utför Signe Johannessen genom en välutbredd laboratorieteknik: kromatografi. Denna används för att läsa av och synliggöra likheter och olikheter i jordmån. Det är ett sätt att fysiskt läsa ett materials inneboende egenskaper. Allt som behövs är en lort från din häst. Provet av hästlorten kommer genom kromatografi att förvandlas till ett intrikat och komplicerat mönster. Alla mönster följer en viss logik men är helt unika.

Varje individuellt provsvar kommer att ingå i en gemensam installation av alla hästar som deltagit i projektet. Verket kommer att visas på Växjö konsthall under utställningen Multispecies Storytelling.

Hur gör jag?

Deltar gör du enkelt genom att skriva namn och adress till themultispeciesexercise@gmail.com senast tisdag den 4 december. Vi skickar till dig det material du behöver för att posta konstnären en hästlort, nämligen:
- ett provkit för att förpacka en hästlort.
- samt ett föradresserat och förfrankerat konvolut för att posta hästlorten till konstnären.

Hästlorten lägges i provkittet enligt instruktionerna och sändes därefter per post till konstnären. Alla deltagande ekipage uppdateras om konstverkets tillblivelse och är naturligtvis inbjudna till vernissage av verket på Växjö konsthall.

Kontakter

 • Växjö konsthall

  Reception

  0470-414 75

  konsthall@vaxjo.se

  Besöksadress

  Besöksadress

  Västra Esplanaden 10, Växjö

  Postadress

  Postadress

  Växjö stadsbibliotek
  Växjö konsthall

  Västra Esplanaden 7

  35231 Växjö

  Övrigt

  Övrigt

  Ordinarie öppettider

  • Söndag och måndag stängt
  • Tisdag-fredag, klockan 12-18
  • Lördag klockan 12-16

  Fritt inträde

  Avvikande öppettider

Senast uppdaterad: 28 november 2018