Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

29 oktober: Gitarrduon XII

Välkommen på gitarreftermiddag med duon XII och konstmusikföreningen Media Artes.

Bokstäverna XII i snedstil.

Välkommen på gitarreftermiddag med duon XII. Gitarrduon XII började spela tillsammans i Virdakvartetten. Profilen ligger på minimalistisk klassisk gitarrmusik med flera egna arrangemang på musik av bland annat Arvo Pärt och Philip Glass.

I år samarbetar duon med eleverna vid vid S:t Sigfrids folkhögskola. Gitarrduon kommer att uruppföra verk av Anna Carlén och Sigurbrandur Båvner som går andra året i komposition.

Konserten arrangeras av konstmusikföreningen Media Artes, som sedan 1981 har verkat för att främja konstnärlig verksamhet, primärt nutida konstmusik, men också andra konstnärliga uttryck. I samverkan med Växjö konsthall och med stöd av Växjö kommun och Statens Kulturråd.

Tid och datum

Lördag 29 oktober, klockan 16 på Växjö konsthall. Fritt inträde.

Mikael Bremer

…har studerat klassisk gitarr vid Musikhögskolan i Stockholm för Mats Bergström, Peter Berlind-Carlsson och Eric Lammers. Mikael har lång erfarenhet av duokonserterande, bland annat med Blockflöjtisten Matilda Bremer, främst med barock, renässans och folkmusik. På senare år har Mikael även breddat sig till att spela barockluta.

Emil Nordén

…har studerat klassisk gitarr vid Musikhögskolan i Malmö för Göran Söllscher och Gunnar Spjuth. Fokus i musicerandet ligger vid klassisk gitarrmusik som i sig är väldigt brett, med allt från luttranskriptioner på renässansmusik till helt nyskriven musik. Emil har spelat och turnerat i flera kammarmusiksättningar i Sverige och utomlands.

Kontakter

 • Växjö konsthall

  Reception

  0470-414 75

  konsthall@vaxjo.se

  Besöksadress

  Besöksadress

  Västra Esplanaden 10, Växjö

  Postadress

  Postadress

  Växjö stadsbibliotek
  Växjö konsthall

  Västra Esplanaden 7

  35231 Växjö

  Övrigt

  Övrigt

  Ordinarie öppettider

  • Söndag och måndag stängt
  • Tisdag-fredag, klockan 12-18
  • Lördag klockan 12-16

  Fritt inträde

  Avvikande öppettider

Senast uppdaterad: 25 oktober 2022