Stadsfester

Här listas ett urval av återkommande evenemang i Växjö stad.

Kulturnatten

Växjö kulturnatt alltid sista lördagen i januari, är en manifestation av Växjös kulturliv där föreningar och andra medverkar tillsammans.
Samordning av kulturnatten: Kultur- och fritidsförvaltningen.

Earth Week

Earth Week är en vecka i mars varje år med fokus på framtiden. Växjö kommun samordnar veckan där näringsliv, organisationer och föreningar bjuds in att vara med och arrangera föreläsningar, workshoppar, festival med mera. Earth Week är en vecka för framtiden och öppen för alla i kommunen, både som medarrangörer men också som deltagare och besökare under veckan.
Veckan avslutas med Världsnaturfondens symboliska klimatmanifestation Earth hour, sista lördagen i mars klockan 20.30-21.30.
Arrangör av Earth week: Hållbarhetsavdelningen, kommunledningsförvaltningen.

Valborgsmässofirande

Traditionsenligt valborgsmässofirande sker i Linnéparken och vid Växjösjön. Musikkår, körer, högtidstal, scouter och majbål.
Arrangör av Valborgsmässofirandet: Kultur- och fritidsförvaltningen.

Växjö Pride

Växjö Pride är en vecka i maj varje år. Syftet är att arrangera en festival som på olika sätt synliggör, stödjer och utvecklar förutsättningar för homosexuella, bisexuella, transpersoners och queerpersoners liv. Växjö Pride är till för alla som är solidariska med vår strävan att få ett mer inkluderande samhälle. 
Arrangör av Växjö Pride: Växjö Pride (samordning av kommunkoncernens engagemang inom Växjö Pride sker genom hållbarhetsavdelningen, kommunledningsförvaltningen).

Nationaldagsfirande

Nationaldagsfirande i Linnéparken med underhållning, aktiviteter, högtidstal, prisutdelningar med mera.
Arrangör nationaldagsfirandet: Kultur- och fritidsförvaltningen

Scensommar

Scensommar bjuder på uppiggande, roliga och spännande upplevelser inom olika genrer och uttryck, på olika platser i kommunen. Här finns ett rikt program av scenkonst för alla åldrar, hela sommaren. 
Arrangör av Scensommmar: Kultur- och fritidsförvaltningen

Karl-Oskardagarna

Karl-Oskardagarna är en folkfest i augusti för hela familjen. Många konserter, dans, tivoli och musik på stan.
Arrangör av Karl-Oskardagarna: Växjö City

Senast uppdaterad: 15 augusti 2023