Naturkartan

I Växjö Naturkarta hittar du information som hjälper dig att planera din utflykt till kommunens naturreservat, friluftsområden eller andra gröna besöksmål.

Du kan välja mellan att använda friluftsguiden via webben eller ladda ner den som app till din smarta telefon. I guidens karta kan du lätt se alla områden, leder och friluftsanläggningar som finns nära dig. 

På kartan och i listor markeras naturreservaten med en grön symbol med vit stjärna. Friluftsområden har en grön symbol med en vit gran. Övriga platser i området, till exempel parkeringsplatser, utsiktsplatser eller rastplatser markeras med specifika symboler.

I sökfunktionen kan du hitta områden utifrån vilken service och tillgänglighet du önskar. Du kan exempelvis söka på rastplats och att det ska finnas en toalett i närheten. Du kan också söka efter ett specifikt område med hjälp av fritextsökning.

På kartan ser du din egen position och de platser du har sökt fram. Om du inte har gjort någon sökning visas alla platser i hela kommunen. Klicka på en symbol för att få fram mer information.

Om du loggar in på Min sida kan du dela och kommentera dina naturupplevelser via sociala medier. Du kan skapa listor över platser som du vill besöka eller redan har besökt och du kan också kommentera olika platser och områden.

Just nu presenteras runt 26 naturreservat. Fler friluftsanordningar med uppdaterad information om platsen kommer läggas till under året. Målsättningen är att appen presenterar kommunens alla besöksmål för friluftsliv när den är helt klar.

Projektet med digital naturguide har genomförts med stöd av Naturvårdsverkets statliga bidrag för lokal och kommunal naturvård. 

Hur använder jag Naturkartan?

Antingen går du in på webbsidan Naturkartan, eller laddar ner appen till din smarttelefon. Här fnns en introduktionsfilm om hur du använder appen.

Senast uppdaterad: 31 maj 2024