Rosenträdgården

I rosenträdgården i Arabyparken finns ett femtiotal vackra, robusta, långlivade och lättskötta rosor utvalda för att passa i Växjös odlingszon. 

I Rosenträdgården finns såväl gammaldags som moderna buskrosor, vildrosor och klätterrosor. Rabattrosorna, som är de vanligaste rosorna i Sveriges publika trädgårdar, har utelämnats eftersom de är skötselkrävande och förhållandevis kortlivade.

Rosorna i Arabyparken har sin vackraste och intensivaste blomningstid i slutet av juni och början av juli, men ännu i september och oktober ger enstaka sorter ett vackert höstflor. Många av de valda rosorna ger dessutom talrika, färgsprakande nypon på eftersommaren och hösten. Besök gärna parken som inspiration till rosenplantering i din egen trädgård.

I parken runtomkring finns lekplats, bollplaner, generösa gräsytor, parkour-park och vacker bokskog.

Hitta hit: Rosenträdgården ligger mitt i Arabyparken i stadsdelen Araby i Växjö, mellan Araby park arena och förskolan Paletten. Lättast att komma hit är med cykel eller till fots. Från Växjö centrum ta cykelvägen längs smalspåret eller Liedbergsgatan mot Araby. Kommer du med bil kan du parkera vid Tallgården på Hjalmar Petris väg.

Senast uppdaterad: 7 januari 2022